Dodik: Jasenovačka tišina - sastavni dio duše srpskog naroda

"Ta tišina nas ovdje okuplja"

23.04.2023. 12:18
  • Podijeli:
Milorad Dodik Donja Gradina_Srna-644509b8cb179.webp Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Donjoj Gradini da je ovo mjesto jasenovačke tišine koja sve okuplja i postaje sastavni dio duše i tijela srpskog naroda.

"Ta tišina nas ovdje okuplja, svaki dan moramo da se prisjetimo stradanja naših predaka na ovom mjestu i one djece koja su vezana u džakove sa mačkama i bacana u Savu i umirala u strašnim mukama", rekao je Dodik u Donjoj Gradini na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u koncentracionom logoru Jasenovac.

Dodik je dodao da su ustaše u NDH ubile više stotina hiljada ljudi i da su svi ti zločini bili dio plana koji je trajao dugo, a koji je podrazumijevao da se Srbi unište na ovom prostoru.

"Srbi su najveći stradalnici ne samo prošlog vijeka, nego i sukoba tokom raspada bivše Jugoslavije", dodao je Dodik.

On je istakao da je srpski narod jedinstven i u stradanju, da to pokazuje i današnje prisustvo u Donjoj Gradini i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Jednog dana ćemo biti jedna država jer to je naše pravo i naša istorija", poručio je Dodik.

Dodik je poručio da se zločin u Srebrenici ne može izjednačiti sa Jasenovcem, ističući da predstavici zapadnih država neće da kažu da je u Jasenovcu počinjen genocid.

Predsjednik Srpske je istakao da Srbima ne mogu prikačiti etiketu genocidnog naroda i ukazao da srpski narod ima pravo na slobodu.

"Prošli vijek je bio vijek stradanja Srba, a ovaj je vijek njihovog ujedinjavanja", rekao je Dodik.

Dodik je pozdravio okupljene najviše zvaničnike Republike Srpske i Srbije, ambasadore, sveštenstvo.

On je podsjetio da je ovo obilježavanje u organizaciji Vlada Srpske i Srbije, a poteklo je od inicijative predsjednika Srbije Vučića.

U Spomen-području "Donja Gradina" kod Kozarske Dubice danas se održava centralna manifestacija obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u NDH u koncentracionom logoru Jasenovac u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije i velikog broja građana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()