Dobre vijesti iz Rogatice, Sokoca i Han Pijeska: Ove godine upisano 46 prvačića više nego lani

Psiholog u Osnovnoj školi "Sokolac" Dragana Dubočanin rekla je Srni da je u ovoj školi za upis u prvi razred prijavljeno 120 budućih prvačića, što je za 45 više nego u prošloj godini.

10.04.2024. 10:42
  • Podijeli:
učenici škola matura ispit profimedia-648abbd345279.webp Foto: Profimedia

U Osnovnim školama na Sokocu, u Rogatici i na Han Pijesku u toku je upis 221 budućeg prvačića, što je 46 djece više nego prošle godine.

Psiholog u Osnovnoj školi "Sokolac" Dragana Dubočanin rekla je Srni da je u ovoj školi za upis u prvi razred prijavljeno 120 budućih prvačića, što je za 45 više nego u prošloj godini.

Ona je navela da će, prema trenutnim podacima, jedan prvačić biti upisan u Područnu školu na Ravnoj Romaniji, a tri đaka u Područnu školu u Knežini.

Dubočaninova je rekla da će učenici prvih razreda u narednoj školskoj godini biti raspoređeni u pet odjeljenja. Upis u prvi razred i testiranje djece u ovoj ustanovi počeo je 1. aprila prema rasporedu dogovorenom sa roditeljima.

Predagog u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Rogatici Dijana Gojković rekla je da je u ovoj školi u toku testiranje 85 budućih prvačića, prijavljenih u prvom upisnom roku, te će, najvjerovatnije, biti raspoređeni u četiri odjeljenja.

Prema njenim riječima, prošle godine je za upis bilo prijavljeno 81 dijete.

U Osnovnoj školi "Milan Ilić Čiča Šumadijski" na Han Pijesku rekli su da će u prvi razred u ovom upisnom roku biti upisano 16 učenika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()