Da li znate koji su dometi kamera za brzinu?

Mnoge vozače ovo zanima

20.07.2023. 09:40
  • Podijeli:
radar foto MUP RS-639b15114c9b1.webp Foto: MUP RS

Ako vidite kameru za brzinu ili laserski pištolj, obično brzo pustite gas, ali zavisno o uređaju, za tu reakciju je možda već prekasno.

Laserski uređaji imaju različitu udaljenost na kojoj se aktiviraju, odnosno udaljenost na kojoj će snimiti prebrzu vožnju.

U nekim slučajevima to je mnogo ranije nego što vozači vjeruju, zato ponekad može biti prekasno kada uočite kameru za brzinu.

Zavisi o uređaju, u Njemačkoj se brzina može bilježiti i do 1.000 metara od lokacije gdje se nalazi kamera, prenosi Glas Srpske.

Što se tiče asortimana, katalog uređaja u Njemačkoj ogleda se u osam modela.

Multinova MU VR 6FAFB – do 15 metara

Multinova MU VR 6F – tri do 40 metara

Eso ES 1.0 – do 18 metar

Eso μP 80 – do 25 metara

LaserPatrol/TraffiPatrol – 30 do 500 metara

Riegl LR90-235/P – 30 do 500 metara

Riegl FG21-P – 30 domet do 1.000 metara.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()