Crveni krst/križ BiH aktivirao humanitarni broj za Maroko

Pozivom na 17023 gražani mogu donirati dvije konvertibilne marke za stanovništvo Maroka

09.09.2023. 18:10
  • Podijeli:
crveni križ_humanitarni_maroko_CrvenikrižBiH C1-64fc971bf0192.webp Foto: Crveni križ/krst BiH

Crveni krst Bosne i Hercegovine aktivirao je humanitarni broj 17023 čijim pozivom građani mogu donirati dvije konvertibilne marke za stanovništvo Maroka.

"Društvo Crvenog krsta Bosne i Hercegovine suosjeća se sa građanima Maroka i Marokanskim Crvenim polumjesecom nakon razornog zemljotresa", naveli su u objavi na Facebooku.

Osim toga, dodaju, dostupan je i račun na koji fizička lica, pravni subjekti i svi ostali mogu uplatiti novčane donacije.

"DCK BiH će djelovati na osnovu potreba Marokanskog Crvenog polumjeseca i u skladu sa smjernicama IFRC-a (Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca)", istakli su.
Društvo Crvenog krsta BiH poziva sve građane na solidarnost sa građanima Maroka, kojima je trenutno naša pomoć najpotrebnija.

U snažnom zemljotresu koji je pogodio Maroko poginulo je najmanje 1.037 ljudi, a 721 osoba je povrijeđena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()