Christian Schmidt prisustvovao pucanju topa na Žutoj tabiji i čestitao ramazan

Tradicionalno se u Sarajevu to obilježava pucanjem iz topa sa Žute tabije

23.03.2023. 19:59
  • Podijeli:
Schmidt_Zuta_tabija_foto_TW-641ca12c2abb3.webp Foto: Twitter/OHR

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt (kojeg ne priznaju u RS) večeras je prisustvovao pucanju iz topa na Žutoj tabiji u Sarajevu koji najavljuje akšam i ujedno okončanje ramazanskog posta za taj dan.

Završio se prvi dan mjeseca ramazana, a tradicionalno u Sarajevu se to obilježava pucanjem iz topa sa Žute tabije.

Ovog predvečerja vidikovcu iznad Sarajeva prisustvovao je i Christain Schmidt koji je pravio društvo tobdžiji Smailu Kriviću koji već duže od 20 godina pucnjem iz topa najavljuje iftar.

Krivić je iskoristio priliku i Schmidtu pojasnio kada tačno puca iz topa, šta to simbolizuje i upozorio ga, iz predostrožnosti, da ne bude u blizini.

Ujedno, Schmidt je iskoristio priliku za druženje, razgovor i fotografisanje sa građanima koji su također iftar dočekali na Žutoj tabiji.

"Važno je dijeliti sreću tokom ramazana i u vezi s prvim iftarom ovdje, sada u Sarajevu. Suosjećam se sa svima onima koji su danas postili i sada iftare. Ramazan Šerif Mubarek Olsun", poručio je Schmidt.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()