Čestitka Jakoba Fincija povodom pravoslavnog Božića: Dijelimo radost, zajedništvo je važno

U duhu otvorenosti i poštovanja prema različitostima, Jevrejska zajednica poziva na zajedničko slavlje praznika ispunjenog ljubavlju, tolerancijom i međusobnim poštovanjem

05.01.2024. 15:40
  • Podijeli:
Jakob-Finci_foto_Armin Durgut_PIXSELL-65980f22cc89a.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U svojoj poruci povodom Božićnih praznika i Nove godine, predsjednik Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine Jakob Finci izražava iskrene želje za dobrobit i blagostanje Visokopreosveštenstva, kao i svih pravoslavnih vjernika.

Naglašavajući važnost međuvjerskog razumijevanja i zajedništva, članovi zajednice izražavaju iskrenu podršku tradicionalnim pravoslavnim pozdravima, šaljući tople želje za mir, ljubav i radost tokom praznične sezone.

U duhu otvorenosti i poštovanja prema različitostima, Jevrejska zajednica poziva na zajedničko slavlje praznika ispunjenog ljubavlju, tolerancijom i međusobnim poštovanjem.

Izrazivši želju za jačanjem veza između različitih zajednica, poruka naglašava važnost građenja mostova razumijevanja među ljudima različitih vjerskih uvjerenja.

Kroz svoje saopštenje, Jevrejska zajednica ne samo da dijeli radost praznika s pravoslavnim vjernicima, već i potvrđuje vrijednost solidarnosti i zajedničkog izgrađivanja bolje budućnosti.

"Vaše Visokopreosveštenstvo, dozvolite mi da povodom nadolazećih božićnih praznika i pravoslavne Nove godine, u ime Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine, kao i u svoje lično ime, izrazim iskrene želje za Vaše dobrobiti. Neka vam ovo praznično razdoblje donese obilje zdravlja, sreće, mira i radosti", napisao je Finci.

"U duhu međuvjerskog razumijevanja i zajedništva, želim Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti sretan Božić uz tradicionalni pozdrav: Mir Božiji - Hristos se rodi! Neka ova praznična sezona bude ispunjena ljubavlju, tolerancijom i međusobnim poštovanjem", piše u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()