Centrotrans se povlači: Od vikenda GRAS vozi od Ilidže do Hrasnice i Sokolović Kolonije

Kako nezvanično saznajemo, razlog zbog zbog kojeg GRAS ponovo preuzima ove linije jeste nedostatak para u budžetu Kantona Sarajevo za redovno plaćanje Centrotransu

10.11.2023. 14:55
  • Podijeli:
centrotrans_centreotrans 1-63e0bb198ec2e.webp Foto: Centrotrans

Javno komunalno preduzeće - Gradski saobraćaj Sarajevo (GRAS) od ovog vikenda preuzima od Centrotransa održavanje autobuskih linija Ilidža-Hrasnica i Ilidža-Sokolović Kolonija.

Informaciju je za Faktor potvrdio direktor Centrotransa Safudin Čengić.

- Centrotrans je te linije održavao bez adekvatnog odobrenja nadležnog ministarstva iz razloga što javno preduzeće GRAS nije u mogućnosti bilo da održava navedene linije. Centrotrans je sve ovo vrijeme radio na tim linijama. U ovom momentu su se stekli uslovi da GRAS može obavljati uredno registrovane linije. Tako će i biti od subote, nedjelje će oni održavati kompletno liniju Sokolović Kolonija-Ilidža i Ilidža-Hrasnica - kazao je Čengić.

Također, pitali smo ga o navodnom nevaženju kupona i naplaćivanju karata na liniji Baščaršija-Hrasnica, što je Čengić demantovao.

- Ne, nema nikakve naznake u ovom momentu. O tome odlučuje Ministarstvo, a ne Centrotrans. Mi bismo dobili informacije od Ministarstva sedam do deset dana ranije - pojasnio je direktor Centrotransa.

Kako nezvanično saznajemo, razlog zbog zbog kojeg GRAS ponovo preuzima ove linije jeste nedostatak para u budžetu Kantona Sarajevo za redovno plaćanje Centrotransu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()