Banjalučki Muehlbauer će za 4,8 miliona KM do 2026. štampati bh. pasoše

Ovim sporazuma osigurane su pasoške knjižice za državljane Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine

03.08.2022. 15:39
  • Podijeli:
pasos-bih-anadolija.jpg

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) u martu ove godine je potpisala okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca pasoških knjižica. 

Ovim ugovorom koji je sada zvanično i dodijeljen, kompanija Muehlbauer d.o.o. Banjaluka će iste i štampati.

Vrijednost potpisanog ugovora je 4.873.298,74 KM.

Podsjećamo, okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca pasoških knjižica potpisan je sa periodom važenja do marta 2026. godine. Ovim sporazuma osigurane su pasoške knjižice za državljane Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine.

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) Arif Nanić nedavno je kazao da je ovim ugovorom cijena nabavke pasoških knjižica povećana je za otprilike oko jednu KM po komadu, zbog povećanja cijene repro materijala, ali tu razliku nadoknadit će dobavljač dok će građani plaćati istu cijenu za putne isprave.

Direktor Nanić kaže da se procedura izdavanja pasoških knjižica odvija po redovnoj proceduri, a dizjan pasoša također je ostao isti.

Sporazum s najpovoljnijim ponuđačem u postupku javnih nabavki potpisan je 22. marta čime je riješeno pitanje nabavke pasoških knjižica za građane BiH za koje je postojala realna opasnost da bi mogli ponovno ostati bez pasoških knjižica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()