Banjalučani Pravoslavnu novu godinu dočekali uz etno spektakl

Zvijezde večeri na dočeku pravoslavne Nove godine bili etno pjevačica Danica Krstić i glumac i pjevač Milan Vasić, a nastupio je i Trubački orkestar "Barka Bras"

14.01.2024. 10:48
  • Podijeli:
doček_pravoslavna_banjaluka_srna 1-65a3a8c90a5c5.webp Foto: Srna

Građani Banjaluke, ali i mnogobrojni turisti dočekali su pravoslavnu Novu godinu uz etno spektakl koji je priređen na šetalištu kod Hrama Hrista Spasitelja.

Zvijezde večeri na dočeku pravoslavne Nove godine bili etno pjevačica Danica Krstić i glumac i pjevač Milan Vasić, a nastupio je i Trubački orkestar "Barka Bras".

U izuzetno bogatom muzičkom programu nastupili su članovi pjevačkih grupa RKUD-a "Pelagić", KUD "Čajavec", KUD "Sveti Sava", KUD "Piskavica", Muzički atelje Jelene Stanišić, Damjan Vračar, Balkan koncept orkestar, te mladi sugrađanin Danilo Milosavljević.

U ime gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića građanima se obratila savjetnik za ekonomske i međunarodne projekte Valentina Aničić koja je svima čestitala Novu godinu po julijanskom kalendaru.

Slavio se i u ugostiteljskim objektima u gradu do ranih jutarnjih časova, a brojni građani Banjaluke su pravoslavnu Novu godinu dočekali tradicionalno u svojim domovima uz bogatu prazničnu trpezu.

Nakon muzičkog programa u ponoć je služen moleban kojem je prisustvovao veliki broj vjernika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()