Apel na prekid vatre: U Sarajevu održana šetnja za Palestinu

Stotine građana Sarajeva okupilo se u podne na platou kod Sebilja, na Baščaršiji

12.11.2023. 15:06
  • Podijeli:
U_SARAJEVU_VELIKI_BROJ_GRADANA_NA_SKUPU_PODRSKE_PALESTINI_JUCER_SREBRENICA_DANAS_GAZA-6550dbd0812a2.webp Foto: Anadolija

U Sarajevu je održana protestna šetnja kako bi se iskazala podrška palestinskom narodu u Gazi, te apelovalo na prekid vatre koja je u nešto više od mjesec dana odnijela preko 11 hiljada života.

Stotine građana Sarajeva okupilo se u podne na platou kod Sebilja, na Baščaršiji.

U razgovoru sa reporterima N1, poručili su kako bi sa palestinskom patnjom i stradanjem morali suosjećati svi ljudi, bez obzira na vjeru, naciju ili bilo koju drugu pozadinu. Brojni su podvukli i paralelu sa Srebrenicom i Bosnom i Hercegovinom.

Sa sarajevske Baščaršije okupljeni su se mirno šetajući uputili prema Trgu djece Sarajeva, gdje je skup i okončan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()