Angažovani specijalistički timovi Civilne zaštite za pomoć poplavljenima

Nakon povećanog vodostaja rijeka u pet lokalnih zajednica angažovani specijalistički timovi

17.05.2023. 15:42
  • Podijeli:
camac_poplave_novigrad-6464a5c62af64.webp Foto: UNA

Specijalistički timovi Republičke uprave civilne zaštite angažovani su u Gradišci, Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Novom Gradu i Prijedoru na pružanju pomoću područjima ugroženim poplavama, saopšteno je Republičke uprave civilne zaštite.

Pripadnici specijalističkog Tima pumpi visokog kapaciteta, Plant tima i Tima za spasavanje na vodi i pod vodom angažavani su od juče pa do prestanka potrebe za tim, navedeno je u odluci koju je donio vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Dario Veljanovski je određen za koordinatora aktivnosti i saradnju sa svim institucijama od značaja za pružanje pomoći, a Dragan Kos za rukovodioca svih aktivnosti.

U obrazloženju odluke navedeno je da je, nakon povećanog vodostaja rijeka u Gradišci, Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Novom Gradu i Prijedoru i zahtjeva tih lokalnih zajednica za pružanje pomoći ugroženim područjima, te nakon što je Novitović obišao ove opštine i gradove, odlučeno da se angažuju specijalistički timovi Republičke uprave civilne zaštite.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()