Ako krećete na put, ovo trebate znati: Snijeg je i dalje na kolovozu u višim krajevima

Povremeno ima i jakih udara vjetra

07.02.2023. 08:17
  • Podijeli:
snijeg put Bosanska Krupa foto Anadolija-63cbe1e166f86.webp Foto: Anadolija

Regionalni put Ulog-Klanci preko Morina neprohodan je zbog nježnih smetova, na ostalim dionicama na planinama i preko prevoja na kolovozu ima snijega, poledice i u nižim krajevima, a na području Trebinja i Nevesinja jutros duva jak vjetar, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Federaciji BiH /FBiH/ snijega ima na putevima Priluka-Glamoč-Mlinište i Turbe-Karanovac, dok na dionicama Kupres-Šuica-Livno i Kolo-Tomislavgrad-Šuica jak vjetar mjestimično formira snježne nanose.

Na širem području Blidinja, Bosanskog Grahova, Mostara, Čapljine, Neuma takođe povremeno ima jakih udara vjetra.

Vozači koji se kreću magistralnim putem Livno-Šuica treba da budu oprezni jer su učestali izlasci divljih konja na kolovoz.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se sporije zbog radova saobraćaj odvija na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()