Afrička kuga svinja se širi Republikom Srpskom

Do sada je sanirano 50 žarišta

08.07.2023. 10:51
  • Podijeli:
Svinje Afrička kuga_Profimedia-649dae1d0b145.webp Foto: Profimedia

Afrička kuga svinja potvrđena je na još pet lokacija, odnosno na ukupno 64 imanja, a nova žarišta registrovana su u Velinom Selu kod Bijeljine i opštini Donji Žabar, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

"Do sada je sanirano 50 žarišta, a trenutno se mjere sprovode na lokacijama u Velinom Selu kod Bijeljine i u opštini Donji Žabar, kao i na preostalim imanjima", navodi se u saopštenju.

Iz resornog ministarstva podsjećaju da su juče u Bijeljini i Ugljeviku održani sastanci predstavnika Republičkog i lokalnih kriznih centara za kontrolu afričke kuge svinja.

"Na sastanku u Ugljeviku prisutni su upoznati sa zadacima i mjerama koje su dužni da sprovode u slučaju pojave ove bolesti na teritoriji ove opštine", navodi se u saopštenju.

Na sastanku u Bijeljini analizirana je trenutna situacija, a Republički krizni centar je ponudio pomoć lokalnom u ljudstvu, mehanizaciji i materijalno-tehničkim sredstvima.

Ova pomoć će biti upućena nakon što Lokalni krizni centar u Bijeljini dostavi podatke o onome što im je potrebno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()