Dodik se na Hvaru sastao s Milanovićem

Dodik je informirao Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH

25.07.2023. 19:23
  • Podijeli:
dodik milanovic predsjendistvo hrvatske-64c004d3ef40e.webp Foto: Predsjedništvo Hrvatske/Tomislav Busljeta

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, izvijestili su iz Milanovićevog kabineta.

Na radnom sastanku, koji je održan na Hvaru, Milanović i Dodik razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima s Hrvatskom.

U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati “ravnopravno sudjelovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda”.

Dodik je informirao Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja europskih integracija BiH.

Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore “legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen europski put”, navodi se u priopćenju z Milanovićevog kabineta.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()