Doboj Istok proglasio stanje prirodne nesreće

Velika šteta

23.06.2024. 11:38
  • Podijeli:
grad modrica facebook-665ddf4342800.webp Foto: BHmeteo/Facebook

Opština Doboj Istok proglasila je stanje prirodne nesreće zbog štete koju je grad veličine teniske loptice nanio usjevima, objektima i automobilima, rekao je danas Srni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla Zoran Jovanović.

Jovanović je rekao da grad koji je juče u poslijepodnevnim časovima padao ne pamte ni najstariji ljudi ovog kraja, a najviše štete nanio je opštini Doboj Istok.

- Oštećeni su poljoprivredni usjevi, voćnjaci, automobili, plastenici i krovovi stambenih objekata - rekao je Jovanović.

On je dodao da grad nije zaobišao ni ostala područja Tuzlanskog kantona – Gračanicu, Lukavac, dio Tuzle, Požarnicu, Živinice i ostale lokalne zajednice.

Jovanović je istakao da je gradonosni oblak nanio veliku štetu dijelu Gračanice, te da prijave o šteti i dalje stižu i da komisije rade na procjeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()