Zloglasni ubica Siniša Petrić izručen BiH, prebačen je u zatvor u Foči

On je u Španiji izdržavao kaznu od 15 godina zatvora, nakon čega je tražio da ostatak kazne odleži u BiH što mu je odobrio Okružni sud u Banjaluc

14.02.2024. 16:42
  • Podijeli:
Sinisa-Petric-Zenica-Blic-screenshot-65bcc5ec315d6.webp Foto: Screenshot

Siniša Petrić zvani Zenica izručen je Bosni i Hercegovini i sproveden u Kazneno-popravni zavod Foča.
Petrića, višestrukog ubicu, su u KPZ sproveli pripadnici interventne Sudske policije Republike Srpske i Žandarmerija, potvrđeno je za ATV.

On je u Španiji izdržavao kaznu od 15 godina zatvora, nakon čega je tražio da ostatak kazne odleži u BiH što mu je odobrio Okružni sud u Banjaluci.

Banjalučki sud je presudu iz Španije prihvatio još 11. februara 2020. godine, da bi 1. februara 2023. godine bila prihvaćena i presuda Okružnog suda u Subotici.

Petrića je Nacionalni sud Španije osudio za organizovani kriminal na pet godina, te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Zajedno s njim osuđeni su i "zemunci" Luka Bojović i Vladimir Milisavljević.

Petrić je 1995. godine u Subotici osuđen na doživotni zatvor, ali je tu kaznu 1997. godine Vrhovni sud Srbije preinačio na 15 godina zatvora. Tada je osuđen zbog teških slučajeva razbojništva počinjenih u sastavu kriminalne grupe.

Radilo se o zloglasnoj grupi ubica koju je predvodio Marinko Magda. Grupa je, kako su pisali mediji u Srbiji, masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()