Zbog čega je osuđen Abidović: Safet skokom sa zida pobjegao iz zatvora, policija traga za bjeguncem

Vjeruje se da se Abidović krije na području Tuzle

29.08.2023. 12:45
  • Podijeli:
tuzla_dojava_foto_Tuzlanski-6465cf477e7f2.webp Foto: Tuzlanski.ba

Policija Tuzlanskog kantona već tri dana traga 27-godišnjim Safetom Abidovićem koji je u subotu pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Kozlovac u Tuzli.

Inače, Abidović je pobjegao tokom izvođenja iz zatvorske prostorije. Pobjegao je skokom sa zida i tu mu se gubi svaki trag.

Ovaj osuđenik, iako se na društvenim mrežama hvalio poznanstvom sa Berizom Kabilovićem, osuđen je zbog teške krađe. Služio je jednogodišnju kaznu zatvora i ostalo mu je do kraja izdržavanja svega nekoliko mjeseci.

Još uvijek se utvrđuje motiv bijega i da li je napad na policajca povezan s tim, piše Avaz.

Vjeruje se da se Abidović krije na području Tuzle.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()