Zapaljena vikendica načelnika PU Gradiška!

Policija traga za napadačima koji su sinoć, posla sata prije ponoći, zapalili vikendicu načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića

24.05.2022. 11:57
  • Podijeli:
pu-gradiska-skoric-u-sredini-mup-rs.jpg

Kako nezvanično saznaje UNA, osim Škorićeve vikendice, koja se nalazi u mjestu Cerovljani kod Gradiške, gorio je i butik nedavno penzionisanog policajca iz istog grada.

"PU Gradiška je zaprimila prijavu, vrši se uviđaj na licu mjesta. Za sve ostale informacije obratite se OJT Banjaluka, čiji tužilac rukovodi uviđajem", kaže za UNU portparolka PU Gradiška Slobodanka Subotić.

Nezvanično se ove paljevine dovode u vezu sa ranijim aktivnostima policije u borbi protiv narkotika.

Požar podmetnut

Požar je  lokalizovan i ugašen od strane PVJ Gradiška.

"Dežurni tužilac je obavio uviđaj zajedno sa ovlaštenim službenim licima PU Gradiška i vještakom za protiv-požarnu zaštitu KTC –a, MUP-a RS. Vještak za protiv-požarnu zaštitu  KTC-a, MUP-a RS se na licu mjesta, na kojem se nalazi navedena vikendica u izgradnji izjasnio da je požar podmetnut djelovanjem otvorenog plamena ili užarenog predmeta na gorivu materiju. Nakon prikupljanja svih relevantnih dokaznih materijala i tragova sa lica mjesta stručno lice će ih analizirati i nakon toga dostaviti Tužilaštvu pismeni nalaz i mišljenje”, poručili su iz tužilaštva.

Napad na MUP

Iz MUP-a RS su saopštili da su angažovali sve svoje kapacitete na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela.

"Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela", poručili su iz ministarstva.

U istragu na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela, dodaju iz MUP-a, uključeni su i pripadnici Specijalne anitetrorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a.

Raniji napadi

Inače, ovo je samo jedan u nizu napada na načelnika Škorića. U decembru 2019. godine nepoznati napadači bacili su bombu na poznati Noćni klub ”Utopia” u Gradišci vlasništvo Vase Škorića, dok je u Donjim Podgradcima zapaljena pilana Dragane Desančić u kojoj je načinjena šteta od oko 50.000 KM.

U oba slučaja nije bilo povređenih, a spekuliše se da se radilo o ataku kriminalaca na načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića. Inače, ”Utopia” je vlasništvo Škorićevog brata, dok je pilana vlasništo supruge njegovog vozača Uroša Desančića.

Ključan u hapšenju Grbića

Kako saznaje UNA, penzionisani inspektor, kojem je sinoć zapaljen butik, bio je jedan od ključnih ljudi u hapšenju Mladena Grbića, zbog umiješanosti u organizovani kriminal, u vezi sa trgovinom narkoticima i trgovinom oružjem.

U sklopu akcije "Storidž", u septembru prošle godine, u košnicama kraj Grbićeve vikendice pronađeno je 13 automatskih pušaka, 13 bombi, tri tromblona, 2.000 metaka, optički nišan, 18 detonatorskih upaljača...

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()