Za Amru! Tuzla i danas mirnom šetnjom zatražila pravdu

Kako je rekao Amrin brat, Nedžad Kahrimanović, on ne očekuje da će se ispuniti zahtjevi, ali da će "odgovorni to na kraju morati uraditi".

24.02.2024. 16:05
  • Podijeli:
Amra K šetnja Tuzla protest-65da00732dafe.webp Foto: AVAZ

Brojni građani okupili su se danas u Tuzli na mirnoj protestnoj šetnji za ubijenu Amru Kahrimanović.

Šetnja je počela u 12 sati, a odvijala se na relaciji od tržnog centra na Brčanskoj Malti do lokacije preko puta MUP-a TK.

Kako je rekao Amrin brat, Nedžad Kahrimanović, on ne očekuje da će se ispuniti zahtjevi, ali da će "odgovorni to na kraju morati uraditi".

"Ovo nije borba od minute i sata", dodao je on, "nego dugotrajna i mukotrpna borba".

On je tokom protestne šetnje u Tuzli posebno kritikovao komesara policije.

"Zamislite bestijalnosti komesara policije koji izađe na pres konferenciju i kaže da ne zna sa sigurnošću, a ja znam da je ispaljeno 16 metaka. Kakav morate biti nečovjek da ne podnesete ostavku", kazao je Kahrimanović.

Na kraju je istakao kako je "veliki bijes" Tuzlaka i da se moraju učiniti promjene, prenosi "Avaz".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()