Uhapšene tri osobe: Potukli se, pa ih policija otkrila u još tri krivična djela

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka

05.04.2024. 13:25
  • Podijeli:
hapšenje mup R.Srbije-65491bb3dd349.webp Foto: MUP Srbije

Pripadnici Policijske uprave Gradiška uhapsili su tri lica zbog nanošenja povreda, falsifikovanja isprave, omogućavanje uživanja droge i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Riječ je o licima čiji su inicijali J.K. iz Gradiške, N.L. sa Pala i M.J. iz Srbije, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Oštećeno lice prijavilo je policiji prije dva dana da su ga u Gradišci fizički napala nepoznata lica, koja su potom vozilom pobjegla u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su pronašli vozilo i u njemu zatekli lica J.K. iz Gradiške i J.D. iz Poljske, navodi se u saopštenju.

Izvršenim provjerama u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrđeno je da je za J.K. Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Testiranjem ovih lica na prisustvo droga u organizmu utvrđeno je da su pozitivni na kokain, te da su narkotike konzumirali u kući i vozilu vlasništvo J.K, kao i da je u njihovom društvu bilo i lice N.L. sa Pala.

Tokom kriminalističke obrade ovih lica utvrđeno je da je lice koje se predstavljalo kao J.D. iz Poljske, falsifikovalo lične dokumente, te da je riječ o licu M.J. iz Srbije, koje je povratnik u izvršenju krivičnih djela.

Utvrđeno je i da je ovo lice zajedno sa N.L. sa Pala fizički napalo oštećeno lice iz Gradiške.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće, pratećih objekata i vozila u vlasništvu J.K. iz Gradiške, te je pronađen i oduzet pištolj, municija, određena količina bijele praškaste materije koja asocira na kokain, kao i drugi predmeti.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv ovih lica, te da se lice M.J. iz Srbije preda Terenskom centru za strance Banjaluka

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()