U Tuzli je noćas bilo opsadno stanje: Uhapšen mušakarac bez odjeće, pucao iz auta

"Lice E.S. /42/ iz Tuzle, za kojim se tragalo u vezi sa prijavom građana, pronađeno je i oko 22.45 časova i stavljeno pod kontrolu", rekla je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić.

09.06.2024. 09:28
  • Podijeli:
pucnjava_Tuzla_foto_Erna Jusufagić Begić-65c3ead3d351a.webp Foto: Erna Jusufagić Begić

Tuzlanska policija uhapsila je 42-godišnjaka osumnjičenog da je pucao iz automobila i tokom vožnje oštetio nekoliko vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o muškarci koji je na izdržavanju zatvorske kazne, ali je ovog vikenda bio na dopustu, javili su federalni mediji.

Takođe navode da je zapadni dio Tuzle sinoć u potpunosti bio blokiran zbog policijske potrage koja je trajala nešto više od dva sata.

Policiji je prijavljeno da je prvo ispalio nekoliko hitaca, zatim oštetio automobil u naselju Miladija, a nakon što je počela potraga, bježeći je oštetio još automobila.

Potom se zaustavio na jednoj benzinskoj pumpi i u bijeg krenuo pješice kako bi se sakrio na nepristupačnom terenu naselja obraslom u korov, ali je ubrzo lociran i uhapšen.

Policijski službenici su ga iz jednog kombija, bez odjeće, prebacili u drugo vozilo.

"Lice E.S. /42/ iz Tuzle, za kojim se tragalo u vezi sa prijavom građana, pronađeno je i oko 22.45 časova i stavljeno pod kontrolu", rekla je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić.

Mediji navode da je riječ o Elvisu Selimoviću koji je tuzlanskoj javnosti od ranije poznat po nasilničkom ponašanju, kršenju zakona, ali i prodaji droge zbog čega je zajedno sa bratom bio uhapšen 2011. godine. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()