U policijskoj akciji pohapšeni saradnici kavačkog klana

Uhapšeno je 17 osoba osumnjičenih tri teška ubistva i pet pokušaja ubistava

11.11.2022. 13:53
  • Podijeli:
specijalna policija mup srbije-1666165810459.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

U koordinisanoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, jutros je uhapšena grupa od 17 ljudi i izvršen pretres na 50 lokacija, javlja Tanjug.

Prema saznanjima agencije grupa se sumnjičo za tri krivična djela "teško ubistvo" i pet krivičnih djela "ubistvo u pokušaju".

Svi uhapšeni se sumnjiče da su dio organizovane kriminalne grupe Kavači, da su djelovali po njihovim nalozima, kao i da ih je ta kriminalna grupa finansirala za izvršenje najtežih krivičnih djela u Srbiji.

U akciji je oduzeto više komada oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih automobila i kriptovanih telefona.

Akcijom je rukovodio ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva za organizovani kriminal.

Mediji u Srbiji navode da su među uhapšenima Nikola Vušović poznatiji kao Džoni sa Vračara, Uroš Piperski i Dario Đorđević. Radi se o, kako se navodi, pripadnicima kriminalne grupe "Vračarci" koja je blisko sarađivala sa kavčkim klanom na čijem je čelu Radoje Zvicer.

Sumnja se da je grupa umiješana u organizaciju ubistva Aleksandra Šarca, napad na advokata Arsenija Stefanović, kao i planiranje napada na državne funkcionere u Srbiji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()