U Konjicu zaplijenjena veća količina droge, uhapšen 32-godišnji diler

Akcija MUP-a HNK

30.10.2023. 12:29
  • Podijeli:
konjic_anadolija-63d4dfb278b61.webp Foto: Anadolija

Pripadnici odjela kriminalističke policije iz Konjica zaplijenili su veću količinu droge i uhapsili 32-godišnjeg H.Č. iz Konjica, koji se sumnjiči za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako navode iz MUP-a HNK policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, kao i policijske stanice Konjic izvršili su pretres stana pratećih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni 27. 10.2023. godine postupajući po provođenju operativnog plana „Borba protiv zloupotrebe opojnih droga“ i po Naredbi Opštinskog suda u Konjicu.

"Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađeno 220,26 grama praškaste tvari koja asocira na heroin, 60,13 grama bijele praškaste tvari koja asocira na kokain, 391,39 grama praškaste tvari koja asocira na speed. Također je pronađen plinski pištolj marke 'EkolFiretMagnum' i 50 komada municije, digitalna vaga, vakumirka, PVC vrećice za vakumiranje i mobilni telefon", navode iz MUP-a HNK.

Po završetku kriminalističke istrage podnijet će se Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru o izvršenom krivičnom djelu, te zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Opštinskom sudu u Konjicu, zbog izvršenja prekršaja po Zakonu o oružju i streljivu HNK.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()