U BiH izručen osumnjičeni za krijumčarenje 70 kilograma skanka

Nenad Pajić je tri godine bio u bjekstvu, a Kantonalni sud u Tuzli danas mu je produžio mjeru pritvora

21.10.2022. 13:24
  • Podijeli:
zaplijenjeni skank Nenad Pajic-1666351868216.webp Foto: MUP TK

Hrvatsko pravosuđe izručilo je pravosuđu Bosne i Hercegovine Nenada Pajića iz Lukavice, koji je u julu uhapšen u Puli na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana zbog sumnje da je umiješan u krijumčarenje 70 kilograma skanka, saznaje UNA.

Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli potvrdio je da je Pajić izručen krajem septembra, nakon što je dva mjeseca proveo u ekstradicionom pritvoru u Hrvatskoj.

"Na prijedlog tužilaštva osumnjičenom je određen pritvor, koji je današnjim rješenjem Kantonalnog suda u Tuzli produžen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga", rekao je Arnautović.

Pajić je pod istragom zbog sumnje da je u martu 2019. godine krijumčario 70 kilograma marihuane, čija je vrijednost procijenjena na oko 500.000 KM.

Droga je 22. marta 2019. godine pronađena na području Gračanice u automobilu "Audi B8". Policijske patrole tada su pokušali da zaustave "Audi" koji se iz Tuzle kretao ka Doboju. Vidjevši policiju vozač se dao u bjekstvo i na području Doboj Istoka je napustio vozilo i pobjegao u nepoznatom pravcu.

"U pretresu napuštenog vozila pronađeno je i oduzeto oko 70 kg opojne droge skank, tržišne vrijednosti oko 500.000 KM", saopšteno je tada iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U prvi mah identitet vozača nije bio poznat i naknadno je utvrđeno da je riječ o Pajiću. On je tri godine uspješno izbjegavao hapšenje, sve do početka jula ove godine kada je uhapšen u Opatiji zajedno sa odbjeglim Jovanom Jošilom iz Banjaluke, za kojim se traga u predmetu "Storidž".

Jošilo je tada pritvoren, a Pajić je pušten na slobodu jer u tom trenutku za njim nije bila aktivna međunarodna potjernica. Kantonalni sud u Tuzli potjernicu je naknadno raspisao pa je Hrvatska policija ponovo uhapsila Pajića, ali sada u Puli i tada mu je određen ekstradicioni pritvor.

Kako saznaje UNA Pajić je, kao i Jošilo, bio korisnik aplikacije "Sky".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()