Tužilaštvo traži pritvaranje Memića!

Senaid Memić, bivši načelnik Ilidže, osumnjičen za nezakonitosti pri izdavanju dozvola za građenje

12.05.2023. 14:29
  • Podijeli:
Senaid Memić foto Armin Durgut:PIXSELL-645e2f5b626a5.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Senaidu Memiću, bivšem načelniku Ilidže i aktuelnom ambasadoru BiH u Maleziji, osumnjičenom za nezakonito izdavanje više dozvola za gradnju na području Ilidže.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zatim od opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", navode u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Memić je uhapšen juče zbog sumnje u nezakonito izdavanje više dozvola u vezi gradnje objekata investitora "Panamera", "Malak group", te parkinga Opštine Ilidža koji je dat na korištenje UO "Brajlović".

Djela su  navodno počinjena tokom Memićevog mandata u periodu od 2013. do polovine 2017. godine. Prema nezvaničnim informacijama Memić nezakonitosti su se posebno odnosile na visinu građenih objekata.

Tako je saudijski investitor "Malak group" dobio dozvolu za gradnju objekta sa prizemljem i četiri sprata, da bi im dvije godine kasnije bilo dozvoljeno da objekat "poraste" na sedam spratova i to rješenje Službe za prostorno uređenje opštine Ilidža, a riječ je o gradnji hotela "Regency".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()