Tužilaštvo i policija dogovorili pravce djelovanja i postupanja sa djetetom

Pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi "Lukavac Grad" u Lukavcu Nedim Osmanović jutros oko 9.00 časova teško je ranjen hicem iz poštolja u prostorijama ove škole

14.06.2023. 16:03
  • Podijeli:
lukavac skola anadolija-64899928caeac.webp Foto: Anadolija

Kantonalno tužilaštvo i Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona dogovorili su danas pravce zajedničkog djelovanja u dijelu postupanja sa djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Federacije BiH i Zakonom o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović rekao je novinarima da su, nakon zajedničkog operativnog sastanka policije i Tužilaštva, ove procedure u toku.

Pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi "Lukavac Grad" u Lukavcu Nedim Osmanović jutros oko 9.00 časova teško je ranjen hicem iz poštolja u prostorijama ove škole.

Osumnjičena osoba je dijete koje još nema 14 godina. Dijete je, nakon što je ispalilo više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelilo, zadržano u Policijskoj upravi Lukavac.

Osmanović, koji je zadobio prostrelnu ranu vrata, operisan je i prema posljednjim informacijama njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ali je i dalje životno ugrožen, izjavio je pomoćnik direktora za medicinske poslove Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Tuzla Igor Hudić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()