Stigao zahtjev: Udaljiti Debevca sa mjesta predsjednika Suda BiH

Iz VSTS-a su konstatovali da Debevec nema zamjenika i da će Sud BiH dobiti vršioca dužnosti predsjednika ukoliko Debevec bude suspendovan.

20.12.2023. 12:14
  • Podijeli:
debevec_sud bih 1-63c6911ac48a9.webp Foto: Sud BiH

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH dobio je prijedlog Kancelarije disciplinskog tužioca za privremeno udaljavanje Ranka Debeveca sa mjesta predsjednika Suda BiH i formirana je prvostepena komisija, rekla je potpredsjednik VSTS-a Sanela Gorušanović Butigan.

Iz VSTS-a su konstatovali da Debevec nema zamjenika i da će Sud BiH dobiti vršioca dužnosti predsjednika ukoliko Debevec bude suspendovan.

"Dobićemo vršioca dužnosti predsjednika Suda ako predsjednik Debevec bude suspendovan", rekla je Butiganova, koja je u odsustvu predsjednika VSTS-a Halila Lagumdžije predsjedavala današnjoj sjednici Savjeta u Sarajevu.

Ona je dodala da postoje šefovi odjeljenja koji mogu da potpisuju odluke.

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a BiH podnijela je zahtjev za privremeno udaljavanje Debeveca sa dužnosti predsjednika Suda BiH, nakon što je priveden u prostorije Agencije za istrage i zaštitu BiH zbog zloupotrebe položaja.

Pripadnici Sipe uhapsili su prije dva dana, po naredbi Tužilaštva BiH, Debeveca i bivšeg direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića zbog sumnje da su prisluškivali zaposlene u Sudu i Tužilaštvu. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()