Stao zbog kvara i izašao iz auta: Pokosio ga drugi auto, povrijeđena i maloljetnica

Na mjestu saobraćajne nesreće smrtno je stradao 62-godišnjak

03.07.2023. 20:49
  • Podijeli:
nesreca_hr (1)-64a28f9a69211.webp Foto: Nel Pavletić/Pixsell

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila, 2. jula oko 20 sati na autocesti A7, kod čvora Draga, smrtno je stradao 62-godišnji hrvatski državljanin, izvijestila je policija.

Zaustavio vozilo u krajnjoj desnoj traci

Prema dosad utvrđenom, stradalog 62-godišnjaka, koji je stajao iza ličnog vozila kojim je prethodno upravljao u smjeru čvora Orehovica i koje je zbog kvara zaustavio u krajnjoj desnoj traci, oborilo je osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka. Ovim vozilom iz smjera D 404  takođe u smjeru čvora Orehovica upravljao je 36-godišnji hrvatski državljanin, krećući se brzinom neprilagođenom osobinama ceste i gustoći prometa, piše Index.

Njegovo je vozilo potom udarilo i u zaustavljeno vozilo, a koje je uslijed udara odbačeno na desni kolnički trak, dok je vozilo 36-godišnjaka udarilo u metalnu ogradu.

Maloljetnica teško povrijeđena

Na mjestu saobraćajne nesreće smrtno je stradao 62-godišnjak, dok je maloljetna putnica koja se nalazila u zaustavljenom vozilu teško povrijeđena te je prevezena u KBC Rijeka.

Uviđaj na mjestu nesreće obavljen je u saradnji policijskih službenika Postaje prometne policije Rijeka pod rukovodstvom zamjenice općinske državne advokatice iz Rijeke.

Saobraćaj je bio u prekidu

Od trenutka saobraćajne nesreće promet je bio u prekidu do 20:20 sati kada je preusmjeren s čvora Draga u smjeru Rijeke. Promet je u potpunosti uspostavljen u 22:14 sati.

U toku je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim vozačem zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica ove saobraćajnenesreće.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()