Snimci iz zraka najbolje prikazuju katastrofu u kamenolomu kod Mostara

Policija istražuje uzrok

07.04.2024. 10:35
  • Podijeli:
odron bijelo mostar denis kapetanovic pixsell 3-66125a59ace38.webp Foto: Denis Kapetanovic / Pixsell

Istraga zbog nesreće izazvane odronom koji je nastao prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma u mjestu Bijela kod Mostara u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a oštećeno više vozila, nastavljena je i jutros.

Iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a izvijestili su u nedjelju da je istraga nastavljena te da policija osigurava mjesto nesreće.

Denis Kapetanovic / Pixsell

Podsjećaju da je 6. aprila, oko 18:30 sati, došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamena zbog miniranja kamenoloma.

Denis Kapetanovic / Pixsell

Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odlomio se i drugi dio, što je prouzrokovalo veliku količinu kamenih odrona koji su završili u rijeci. Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u njima.

Denis Kapetanovic / Pixsell

"Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema. Ozlijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val, dok se druga ozlijeđena osoba nalazila na obali u trenutku nesreće", kažu iz Operativnog centra i dodaju da se obje osobe medicinski zbrinute.

Policija osigurava mjesto nesreće, istraga je prekinuta sinoć zbog mraka i nastavila se jutros, dodaju iz spomenutog centra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()