Službenik SIPA i bivša direktorica TO "Jahorina" optuženi za falsifikovanje isprave

Osnovni sud u Sokocu potvrdio optužnicu protiv Branke Spasojević i Pavla Čobovića

20.10.2022. 13:53
  • Podijeli:
dokumenti-pixabay.jpg

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv nekadašnje direktorice JU Turistička organizacija Jahorina - grad Istočno Sarajevo Branke Spasojević i službenika SIPA Pavla Čobovića kojom se terete za falsifikovanje isprave.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Spasojevićeva se tereti da je 2016. godine, kao direktor TO "Jahorina", potpisala i pečatom organizacije ovjerila Uvjerenje u kojem se navodi da je Pavle Čobović uspješno obavio volonterski rad u toj ustanovi, iako je bila svjesna da to nije istina.

"Čobović u toj organizaciji nije, po osnovu volontiranja ili bilo kojem drugom zakonom propisanom osnovu, stekao radno iskustvo sa visokom stručnom spremom u cilju osposobljavanja za rad u tom stepenu stručne spreme shodno propisima radnog zakonodavstva. Time je Spasojevićeva omogućila Čoboviću da pribavi Uvjerenje neistinitog sadržaja i upotijebi ga kao dokaz o ispunjenosti uslova za konkurisanje na javne oglase", saopštilo je OJT Istočno Sarajevo.

Dodaju da se Čoboviću na teret stavlja da je, na opisan način, pribavio službenu ispravu neistinitog sadržaja iako je bio svestan da sa TO "Jahorina" nikada nije zaključio ugovor o volontiranju i sticanju radnog iskustva, niti je takav rad stvarno obavio.

"Tu lažnu ispravu upotrijebio je prilikom prijave na javni konkurs u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA), objavljen 27. jula 2017. godine, za radno mjesto - Stručni saradnik za dokazni materijal i administrativnu podršku. Na osnovu toga zasnovao je radni odnos u SIPA i to kao prvorangirani kandidat", navodi se u saopštenju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()