Skandal na pomolu: Iz Općinskog suda tvrde da iz MUP-a KS ne govore istinu o Spahoviću

Povodom današnjeg saopćenja MUP-a KS u kojem je navedeno da nijedan sud nije dostavio akt o mjerama zabrane izrečenim prema Benjamin Spahović

13.02.2024. 20:15
  • Podijeli:
Spahovic_vozi_foto_YT-65cbafcdee107.webp Foto: YouTube/@digitaldailytv

Općinski sud u Sarajevu (OSS) je 30.09.2022. godine dostavio MUP-u Kantona Sarajevo Izvod podataka iz pravosnažne sudske presude u kojem je, između ostalog, naveden zakonski naziv počinjenog krivičnog djela, visina izrečene kazne zatvora za osuđenog Benjamina Spahovića, kao i podaci o izrečenoj mjeri sigurnosti – zabrani upravljanja prevoznim sredstvom “B” kategorije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti presude 27.09.2022. godine.

Saopćeno je to iz OSS-a, a povodom današnjeg saopćenja MUP-a KS u kojem je navedeno da nijedan sud nije dostavio akt o mjerama zabrane izrečenim prema Benjamin Spahović, pravomoćno osuđenom za krivično djelo – teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa.

"Navedeni izvod MUPKS je zaprimio 30.09.2022. godine, a o čemu postoji i zvanična potvrda  u Sistemu za automatsko upravljanje predmetima (CMS sistem)", navodi se u saopćenju/reagiranju Općinskog suda Sarajevo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()