Sedmorica tinejdžera pretukla dječaka na povratku iz škole

Kada je učenik krenuo kući sačekala ga je grupa tinejdžera nedaleko od škole koji su ga navodno napali, srušili na zemlju i šutirali

25.11.2022. 18:05
  • Podijeli:
vrsnjacko nasilje foto Pixabay-1667027579609.webp Foto: Pixabay

Učenik sedmog razreda novosadske Osnovne škole "Ivan Gundulić" pretučen je juče popodne u povratku iz škole, a kako se saznaje, njega su napala sedmorica tinejdžera i nanijela mu lake tjelesne povrijede.

Incident se dogodio po završetku druge smjene u školi. Naime, kada je učenik krenuo kući sačekala ga je grupa tinejdžera nedaleko od škole koji su ga navodno napali, srušili na zemlju i šutirali. Majka pretučenog dječaka obavijestila je policiju o incidentu i dostavila medicinsku dokumentaciju iz Hitne pomoći u kojoj se navodi da je dječak zadobio lake tjelesne povrijede glave i nalazi se trenutno na kućnom liječenju, rekao je za Blic izvor iz novosadske policije.

Dodaje da je o svemu obaviješteno nadležno javno tužilaštvo koje ispituje sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

"Prema prvim informacijama u grupi koja je sačekala pretučenog dječaka bilo je šest maloljetnih srednjoškolaca i dječak koji sa žrtvom ide u razred. Pretpostavlja se da je ovaj incident posljedica ranijih nesuglasica između žrtve i dječaka koji ide sa njim u razred, ali čitav slučaj komplikuje činjenica da su vinovnici ovog događaja svi maloljetnici, te da tužilaštvo mora sa posebnom pažnjom od svih uzeti izjave u prisustvu roditelja ili staratelja. Tek kada se utvrdi ko je tukao povrijeđenog dječaka, da li jedan dječak ili više njih, tek tada će tužilac moći da okvalifikuje djelo i da eventualno protiv osumnjičenih pokrene postupak" objašnjava sagovornik.

Majka pretučenog dječaka kaže da je pretučenog dječaka našao brat, dok je ovaj ležao na zemlji i da ga je doveo kući “krvavog i sa podlivima, te da mu je curila krv iz nosa”.

Direktor OŠ “Ivan Gundulić” Lidija Radulović izjavila je za "Blic" da je o incidentu obaviještena od strane majke povrijeđenog učenika koji danas nije došao u školu.

"Naša škola daje sve od sebe da zaštiti svoje učenike, a budući da se ovaj incident dogodio van škole i niko od zaposlenih u školi nije bio svjedok nemilog događaja mi čekamo zvaničan izvještaj policije. Naravno da će se škola uključiti u ovaj slučaj i pomno ga pratimo i naravno da ćemo nakon policijske istrage uraditi sve što je u našoj nadležnosti kako se takve stvari više ne bi dešavale" istakla je Radulović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()