Sarajlije pod blinkerima i s policijskom značkom prevozili kilogram speeda

"Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu", poručili su iz MUP-a SBK

28.05.2024. 16:09
  • Podijeli:
mup-rs-foto-policija-nesreca-nezgoda-saobracajka.jpg Foto: MUP / Ilustracija

Policija u Travniku uhapsila je tri osobe iz Sarajeva koje su putničkim motornim vozilom VW Touareg s policijskom značkom, opremom i blinkerima prevozili kilogram speeda.

U nedjelju navečer oko 20 sati Sektor krim policije i Jedinica za podršku MUP-a SBK su realizovali planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga te su u ulici Šehida, zaustavili i pretresli putničko motorno vozilo VW Touareg te vozača A. F. (1989) i suvozača A. Č. (1989) i putnika S. V. (1985) svi iz Sarajeva.

"Prilikom navedenog pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1 kg bijele praškaste materije upakovane u PVC foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedna međunarodna policijska iskaznica, jedna svjetlosno-zvučna policijska signalizacija - 'blinkeri', sredstvo za vezivanje - 'lisice', crna potkapa - 'fantomka' i jedan taktički prsluk", poručili su iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Lažno predstavljanje."

"Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu", poručili su iz MUP-a SBK.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()