Sarajevski aerodrom: Oduzeti lijekovi i suplementi vrijedni 47.000 KM

Riječ je o lijekovima, infuzijama, suplementima, kremama za sunčanje i drugoj robi. Protiv učinioca opisanih nezakonitosti su poduzete zakonom propisane mjere i radnje", saopšteno je iz UIO BiH

01.12.2023. 14:04
  • Podijeli:
lijekovi_oduzeti_uiobih 2-6569d9b6973af.webp Foto: UIOBiH

 Veću količinu lijekova, suplemenata i druge robe za koju su potrebne posebne dozvole za uvoz u Bosni i Hercegovini pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzela su na Aerodromu Sarajevo.

Kako je saopšteno, ukupna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 47.000 KM, a roba je oduzeta u saradnji sa službenicima Granične policije BiH.

"Aktivnosti su provedene od strane Zajedničkog tima CCP/AIRCOP. Tom prilikom je izvršen pregled prtljaga stranog državljanina, koji je u BiH doputovao iz Republike Srbije redovnom avionskom linijom Beograd – Sarajevo", naveli su iz UIO BiH.

Kako je rečeno, prilikom kontrole kod lica je pronađena i oduzeta veća količina robe čiji je uvoz ili izvoz zabranjen, ograničen ili zahtijeva posjedovanje dozvole prema važećim propisima u BiH, kao i robe stranog porijekla komercijalnog karaktera koja prilikom ulaska u carinsko područje BiH nije prijavljena carinskim organima.

"Riječ je o lijekovima, infuzijama, suplementima, kremama za sunčanje i drugoj robi. Protiv učinioca opisanih nezakonitosti su poduzete zakonom propisane mjere i radnje", saopšteno je iz UIO BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()