Saobraćajnom policajcu tri godine zatvora

Nizamiru Đulović pored kazne zatvora izrečena i petogodišnja zabrana obavljanja policijskog posla

04.11.2022. 14:00
  • Podijeli:
kantonalno-tuzilastvo.jpg

Nizamir Đulović, nekadašnji saobraćajni policajac MUP-a Kantona Sarajevo koji je uhapšen u akciji "Dar 1", osuđen je na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja i primanja dara ili drugi oblika koristi.

Nepravosnažnu presudu izrekao je Opštinski sud u Sarajevu koji je Đulović, pored kazne zatvora, izrekao i mjeru zabrane obavljanja policijskog posla u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude.

"Optuženi se tereti da je tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od jula do polovine augusta 2020. godine prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevao i primio, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionisao ili bi im izdao prekršajni nalog s blažim kaznama", saopštilo je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Akcija "Dar 1" pokrenuta je u avgustu 2020. godine i kroz se procesuira čak 21 policajac MUP-a Kantona Sarajevo, koji su uglavnom radili u Jedinici saobraćajne policije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()