Samo u BiH: Iz revolta zavrnuo vodu cijeloj opštini

Srđan G. uhapšen zbog sumnje da je zavrnuo glavni ventil i izazvao jednodnevni nestanak vode u Gacku

17.02.2023. 09:17
  • Podijeli:
Ventil foto Pixabay-63ef3810f16be.webp Foto: Pixabay

Srđana G. iz Gacka uhapšen je juče jer izazvao jednodnevni nestanak vode u opštini Gacko, tako što je na izvorištu zavrnuo ventil na glavnoj napojnoj cijevi!?

Ovaj nesvakidašnji delikt dogodio se između 12. i 13. februara kada je Srđan G. gotovo cijeli dan bez vode ostavio sve žitelje Gacka. Kako saznajemo motiv za takav postupak je njegov revolt prema upravio Javnog preduzeća "Vodovod" a.d. Gacko u kojem je zaposlen. Po svemu sudeći Srđan G. je sa direktnim umišljajem zavrnuo vodu Gačanima, jer je do ventila morao da se odveze nekih 17 kilometara...

"Gatačkoj policiji 13. februara iz "Vodovoda" je prijavljeno da je na izvorištu "Vratlo", ispod vodozahvata provaljeno u šaht u kojem je zavijen ventil na glavnoj cijevi kojom se napajaju bazeni, koji se nalaze ispod grada, što je bio razlog za nestanak vode u Gacku koji se dogodio dan ranije", navode u PU Trebinje.

Dodaju da je nakon prijave izvršen uviđaj. Tom prilikom je utvrđeno da je na šahtu obijen katanac, što je bio jedini vid obezbjeđenja glavnog ventila.

Sa svime je upoznato Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koji je cijeli slučaj kvalifikovalo kao krivično djelo oštećenje ili uništavanje javnih uređaja.

"Prikupljajući operativne podatke policijski službenici su došli do osnova sumnje da je navedeno djelo počinio S.G. iz Gacka, koji je juče uhapšen. Nakon toga je sproveden na kriminalističku obradu i izvršeni su pretresi kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi", navode u PU Trebinje.

Istraga u cijelom slučaju se nastavlja i protiv osumnjičenog će biti dostavljen izvještaj Tužilašvu u redovnoj proceduri.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()