Radnik Tužilaštva BiH uhapšen zbog primanja mita

Mustafa Vrabac osumnjičen da je tražio 10.000 evra od jedne osobe kako bi za njega pokušao ishoditi povoljniji status u istrazi

10.01.2023. 10:10
  • Podijeli:

Mustafa Vrabac (37), zaposlenik Tužilaštva BiH, uhapšen je zbog korupcije, odnosno sumnje da je od jedne osobe tražio 10.000 evra kako bi pokušao uticati i ishoditi povoljniji status u navodnoj istrazi koja se protiv njega vodi.

Kako saznaje UNA Vrabac je stupio u kontakt s jednom osobom, navodeći da se protiv njega vodi istraga. Potom mu je tražio 10.000 evra, kako bi mu to "sredio". Policija mu je pripremila zamku i uhapsila ga neposredno nakon što je primio novac.

Akciju su zajednički sproveli MUP-Republike Srpske i MUP Kantona Sarajevo, koji su i izvršili hapšenje.

"Po nalogu Tužilaštva BiH uhapšen je Mustafa Vrabac, zaposlenik Tužilaštva BiH. Osumnjičeni je pod istragom da je, u proteklom periodu, stupio u kontakt sa jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 evra, kako bi u svojstvu službene osobe i zaposlenika Tužilaštva BiH, pokušao uticati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog", rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, navodeći da ova institucija ima nultu toleranciju prema pojavama korupcije.

Dodaje da je Vrabac zadokumentovan po naredbi Suda BiH zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima. Glavni tužilac naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužilaštva BiH.

"Tužilaštvo BiH glavni tužilac pozivaju građane, da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinioci i tih aktivnosti zaposlenici institucija i agencija za sprovođenje zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala sa ciljem odstranjivanja korumpiranih radnika iz svih institucija, a naročito agencija za sprovođenje zakona", istakao je Grubešić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()