Pucao na 10 ljudi, osuđen na sedam i po godina zatvora

Renato Marjanović izrešetao kafe bar "4WD" u Prijedoru

12.12.2022. 12:45
  • Podijeli:
Renato Marjanovic foto Facebook-6397117f981a1.webp Foto: Facebook

Okružni sud u Prijedoru osudio je Renata Marjanovića (33) iz tog grada na jedinstvenu kaznu od sedam i po godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva više osoba u kafe baru "4WD" u Prijedoru i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Zločin se dogodio 6. marta prošle godine kada je Marjanović iz automobila "opel corsa" izrešetao kafić u ulici Slavka Rodića, ispalivši 29 metaka iz automatske puške M-70, kalibra 7,62 mm. Od toga je osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su letjeli u visini glava gostiju i pukom srećom niko nije pogođen.

Prema optužnici sve se odigralo u večernjim časovima, a motiv oružanog napada na kafić bila je Marjanovićeva svađa sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara ”4WD”.

Uviđaj na mjestu pucnjave (foto: prijedorinfo.ba)

Nakon svađe Marjanović se ”corsom” dovezao do kafića i sa sjedišta otvorio vatru u namjeri da, kako se navodi u opužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

"Znajući da se navedena lica nalaze u objektu Marjanović je iz automatske puške M-70 ispalio 29 hitaca u vrata i izlog ugostiteljskog objekta. Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi pobjegao", navodi se u optužnici.

Marjanović je posle zločina umakao u Banjaluku, gdje je dva dana kasnije uhapšen na osnovu potjernice. Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Maltretiranje Bošnjaka zbog zastave BiH

Marjanović je poznat kao višestruki prestupnik. U žižu javnosti je dospio u martu 2019. godine kada je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao i vrijeđao sugrađanina bošnjačke nacionalnosti, koga je uz prijetnje, davljenje i udarce naterao da sa prikolice skine naljepnicu sa grbom BiH. Snimak torture objavio je na svom Facebook profilu nakon čega je uhapšen zbog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje.

U januaru prošle godine policija mu je privremeno oduzela "volksvagen touran" nakon što je utvrđeno da za neplaćene kazne duguje čak 15.885 maraka. U vozilu je tada otkrivena i poluatuomatska puška M59/66 kalibra 7,62mm, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()