Pronađeno tijelo Radoja Stankovića iz Foče

Nakon višednevne potrage

26.02.2024. 10:21
  • Podijeli:
spasioci foca-65dc5563b738b.webp Foto: Spasilačka služba RS

Nakon sedmodnevne potrage za nestalim Radojem Stankovićem (31) iz Foče, njegovo tijelo pronađeno je u rijeci Drini nedaleko od Osanice kod Goražda, potvrdio je za Klix.ba Nenad Ikonić, načelnik Spasilačke službe Republike Srpske..

Ikonić je rekao da je tijelo pronađeno u petak nakon sedam dana potrage na lokalitetu između Osanice i Sadbe.

"Tijelo se nalazilo oko dva metra od lijeve obale. U potrazi je učestvovala republička uprava civilne zaštite Republike Srpske i naš spasilački klub Wolf iz Foče, Kajakaši Buka iz Goražda te pripadnici Civilne zaštite Višegrad. Potraga je organizovana od Foče, nizvodno do Ustikoline, Vitkovića i Višegradskog jezera. Korito i obale rijeke Drine od Foče do jezera pretraživalo su posade 6 čamaca i jedan ronilački tim", kazao je Ikonić.

Policijski službenici MUP-a BPK Goražde obezbijedili su lice mjesta nakon što je prijavljeno da je u Mrđelići pronađeno beživotno tijelo muške osobe.

"Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Ustikolina, koja je potvrdila navode prijave i obezbijedila lice mjesta .Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde i dežurni doktor mrtvozornik. Upoznat je Operativni dežurni PU Foča-RS, a na licu mjesta porodica je identifikovala tijelo. Radi o licu iz Foče-RS, čiji je nestanak prijavljen dana 16.02.2024.godine. Uviđajem je utvrđeno da na tijelu nema tragova nasilja, te je tijelo preuzela porodica", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

Iz Policijske uprave Foča potvrđeno je da je pronađeno Stankovićevo tijelo.

Stankovićev nestanak prijavljen je u petak ujutro, 16. februara, a prema izjavi člana porodice, nije se javljao na telefon, niti se nalazio u stanu noć prije podnošenja prijave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()