Pronađen motor, uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva Nukića!

Kosta Pandurević biće predat tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

20.07.2023. 13:51
  • Podijeli:
Pucnjava Mocca Istocno Sarajevo foto UNA-64b800819e190.webp Foto: UNA

Kosta Pandurević (22) iz Istočnog Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa pokušajem ubistva Adija Nukića (32) koji je juče ranjen sa više hitaca iz pištolja ispred kafe bara "Mocca" u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je za UNU.

Kako saznajemo policija je pronašla motocikl kroser "KTM" koji je korišten u napadu. Motocikl je bio sakriven nedaleko od kuće u kojoj je osumnjičeni boravio. Na iznenađene istražilaca motor nije bio oštećen.

"Motocikl je pronađen u nekom šiblju, odnosno koprivama i bio je prekriven nekakvim metalom. Traga se i za drugim dokazima i po naredbi suda i tužilaštva u toku su pretresi objekata koje je osumnjičeni koristio", kaže izvor blizak istrazi.

Ispaljeno najmanje šest hitaca, kalibra 9 mm

Pucnjava se dogodila juče oko 17 časova u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu. Napadač, koji je bio maskiran kacigom, motociklom se dovezao ispred kafića, gdje je usporio i prema Nukiću ispalio najmanje šest hitaca iz pištolja, kalibra 9 mm.

Najmanje tri hica su Nukića pogodila u predjelu donjih ekstremiteta i ljekarska pomoć mu je ukazana u Bolnici "Srbija". Potom je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je zadržan na daljem liječenju.

"Napadač je pobjegao prema Jahorini i za njim je pokrenuta velika potraga, u koju je uključen i MUP Kantona Sarajevo. Iako se spekulisalo da je napadač ranjen, tokom uviđaja nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je bilo razmjene vatre", navodi izvor iz istrage.

Iz PU Istočno Sarajevo saopšteno je da je nakon intezivne potrage noćas uhapšen K.P., zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

"Lice K.P. se sumnjiči da je dana 19.07.2023. godine oko 16,55 časova ispred ugostiteljskog objekta u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu upotrebom vatrenog oružja nanio teške povrede licu inicijala A.N. iz Sarajeva. Takođe, policijski službenici tokom pretresa pronašli su i motor marke KTM, koji je osumnjičeni koristio u krivičnom djelu", saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da će nakon kriminalističke obrade K.P. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()