Pritvorena četvorica osumnjičenih za trgovinu kokainom

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Slavenu Radinkoviću, Jovanu Šumanu, Igoru Zariću i Damjanu Tepiću

23.02.2023. 09:53
  • Podijeli:
Akcija Market 01 hapsenje-63f240ab8cd03.webp Foto: MUP RS

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor četvorici uhapšenih u akciji "Market" osumnjičenima za organizovani kriminal i trgovinu kokainom.

Pritvor je određen Slavenu Radinkoviću, Jovanu Šumanu, Igoru Zariću i Damjanu Tepiću. Istovremeno sud je odbio prijedlog za određivanjem pritvora Borisu Grujića, smatrajući ga neosnovanim.

"Pritvor može trajati do 19. marta ili nove odluke suda, a određen je zbog bojazni da osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače", saopštio je Sud BiH.

U akciji je uhapšen i Aleksandar Lapčević koji je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu i za njega Tužilaštvo BiH nije ni predlagalo mjeru pritvora.

Akciju "Market" sprovela je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i tom prilikom zaplijenjen je kilogram kokaina.

Izvor blizak istrazi otkrio je da su Radniković i Šuman osumnjičeni da su nabavili zaplijenjeni kokain, dok se Tepić, Zarić i Lapčević terete da su bili kupci, dok je Grujić imao ulogu posrednika u prenosu novca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()