Prijetio paljenjem zaposlenih u Dodikovom kabinetu

Potvrđena optužnica protiv Nizama Jamakovića zbog ugrožavanje sigurnosti 2018. godine

02.12.2022. 11:11
  • Podijeli:
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine_Predsedništvo_Foto Armin Durgut Pixsell (1)-1667491374952.webp Foto: Armin / Durgut Pixsell

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Nizama Jamakovića jer je 2018. godine telefonom prijetio da će zapaliti sve zaposlene u kabinetu tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Optužnicu je potvrdio Opštinski sud u Sarajevu, a Jamaković se tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

"Optuženi se tereti da je 26. novembra 2018. godine oko 14.52 sa svog telefona, mobilnog operatera NJemačke, pozvao na službeni broj Predsjedništva BiH i predstavljajući se kao Ibro iz NJemačke, uputio ozbiljne prijetnje, rekavši između ostalog, da će zapaliti sve zaposlene u kabinetu tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH", saopštilo je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Dodaju da će navode iz optužnice dokazivati saslušanje šest svjedoka i izvođenjem oko 30 materijalnih dokaza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()