Prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka

Uhapšeni u Prijedoru

12.06.2024. 11:44
  • Podijeli:
policija mup rs 02 foto UNA-6465ea2d0d151.webp Foto: UNA

Prijedorska policija podnijela je prijavu tužilaštvu protiv pet osoba zbog sumnje da su prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka.

U PU Prijedor navode da su prijavljeni R.B., R.Š., D.P., T.Z. iz Cazina i S.M. iz Bihaća, a radi se o odgovornim osobama u pojedinim firmama.

Svi su osumnjičeni za krivično djelo prevare, dok se R.B. i R.Š. na teret stavljaju i krivična djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Suština je u tome da su osumnjičeni prilikom podizanja kredita u iznosu od 3,5 miliona maraka pod hipoteku stavili nekretninu u Prijedoru. Međutim, hipoteka nije upisana jer su povukli zahtjev za knjiženje, da bi u međuvremenu tu nekretninu prepisali na drugo pravno lice na konto izmirenja duga.

”Krivična djela osumnjičeni su počinili tokom 2017. godine na način da su na nekretninu u Prijedoru koja je bila u procesu upisa založnog prava za kreditni plasman banke iz Sarajeva u iznosu od 3.500.000 KM, na osnovu ugovora o izmirenju duga prema jednom osumnjičenom licu izvršili upis hipoteke nad tom nekretninom u njegovu korist”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Dodaju da su na taj način osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,5 miliona maraka, za koliko je oštećena banka iz Sarajeva”. 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()