Predložen pritvor Berberoviću koji je autom usmrtio mladu doktoricu

Osumnjičeni se branio ćutanjem, advokatu rekao da se kaje

28.05.2023. 17:58
  • Podijeli:
Armin Berberović Facebook-6471c8a3d4359.webp Foto: Armin Berberović/Facebook

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Arminu Berberoviću, osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula mlada doktorica Azra Spahić, te povrijeđene S.A. (26) i S.E. (21).

Kako navode u tužilaštvu Berberović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osunjičenog moglo doci do uznemirenja javnosti", saopštila je portparolka Tužilaštva Azra Bavčić.

Ranije je objavljeno da Berberović nema položen vozački ispit i da je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola.

Nesreća se dogodila u petak naveče oko 23:30 desila u ulici Maršala Tita u sarajevskom naselju Marindvor kada je Berberović "mercedesom" udario u djevojke.

Rusmir Karkin, advokat Armina Berberovića, rekao je za Avaz da se Berberović kaje za ono šta je uradio, ali da se za sada u Tužilaštvu KS branio ćutanjem.

Karkin tvrdi da je Berberović svjestan da je uništio živote četiri porodice.

"Nije dao iskaz Tužilaštvu, branio se ćutanjem. Ali, u razgovoru sa mnom, on se kaje za sve šta je napravio i u teškom je stanju. Itekako je svjestan svega. Raspituje se šta je sa ostalim djevojkama i kakvom su stanju", kaže Karkin.

Karkin je potvrdio da je tačno da Berberović nije imao vozačku dozvolu, tačnije da je bio pod zabranom upravljanja motornim vozilom. No, negira navode da je navodno pokušao pobjeći sa lica mjesta.

"On je odmah zvao i policiju i hitnu i zvao je da im se pomogne. Mi sada nastojimo da kontaktiramo porodicu da se izjavi saučešće. Vrlo je teška situacija i on je svjestan posljedica. Plače teško mu je, ne znam šta drugo reći", rekao je Karkin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()