Policijska akcija širom TK: Zaplijenjeno devet kilograma droge, jedna osoba uhapšena

Izvršeni i pretresi

25.04.2024. 17:50
  • Podijeli:
hapšenje, lisice policija pixabay-6617abb89abd2.webp Foto: Pixabay

Policijski službenici su proveli još jednu akciju na više lokacija u Tuzlanskom kantonu, a tom prilikom su između ostalog zaplijenili devet kilograma droge i uhapsili jednu osobu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su u nastavku planskih aktivnosti jučer i danas izvršili pretresanje nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i osoba na više lokacija Tuzlanskog kantona. Riječ je o lokalitetima u Tuzli, Gračanici, Lukavcu i Srebreniku.

"Izvršenim pretresanjem automobila BMW X5, kojeg koristi A.H. (1988) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi za pretresanje Općinskog suda u Lukavcu, pronađeni su i privremeno oduzeti: mobilni telefon marke Iphone, novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 eura i 720 KM, devet većih pakovanja od pvc folije u kojima se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, ukupne težine oko devet kg. Vozilo BMW X5 je također oduzeto", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Pretresanjem ostalih objekata i osoba pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to: 16 manjih pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage, pakovanje od pvc folije sa sadržajem biljne materije , drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

A.H. je 25. aprila 2024. godine uhapšen po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

On će nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na nadležno postupanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()