Policija u Sarajevu oduzela Ladu od 35-godišnjaka koji ima blizu 25.000 KM neplaćenih kazni

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj

25.01.2024. 11:23
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_ArminDurgut_Pixsell-64f73682c9fe2.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su prilikom obavljanja redovnih aktivnosti oduzeli automobil od višestrukog povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja.
U srijedu, 25. januara, u 14:00 sati u ulici Geteova na Alipašinom Polju, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo "Lada", vlasništvo M.Š. iz Banje Luke, kojim je upravljao 35-godišnji F.H. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da F.H. upravlja neregistrovanim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, koji kod sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.109 KM te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 207. i člana 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, jučer je policija oduzela još jedan automobil također od višestrukog povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Naime, ulici Kurta Schorka, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo "BMW", vlasništvo F.A. iz Prijedora, a kojim je upravljao 24-godišnji R.S. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija utvrđeno je da imenovani ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 53.530,00 KM te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()