Počele su krađe na plažama u Hrvatskoj, policija uputila apel građanima

Obratite pažnju

14.06.2024. 14:10
  • Podijeli:
peškir plaža pixabay-64aabae4bb8a0.webp Foto: Pixabay

Tokom ljetnih mjeseci kada počne sezona kupanja redovno se pojavljuju i neželjene krađe po plažama u turističkim mjestima u Hrvatskoj, objavila je PU primorsko-goranska.

Kažu da je u proteklih nekoliko dana policija zaprimila tri prijave krađa u kojima su, za sada, nepoznati počinitelji iskoristili nepažnju građana te im otuđili stvari ostavljene bez nadzora.

U Opatiji je tako oštećena austrijska državljanka kojoj je iz torbe (naprtnjače) počinitelj otuđio novčanik s 400 eura. Bez novca i drugih stvari ostala su i dva hrvatska državljana koja su na plažama bez nadzora ostavili torbe.

Na plaži Kantrida u Rijeci je otuđen novčanik iz torbe s oko 200 eura, dok je na Rabu u Barbatu na plaži mladić otišao u more plivati pa mu je nestao mobitel iz torbe.

“Kako ne bi postali žrtve ovakvih i sličnih krađa, građanima i turistima savjetujemo da na plažu nose samo neophodne predmete i manje novčane iznose.

Posebno upozoravamo da se stvari ne ostavljaju bez nadzora, a prilikom odlaska u more treba ih ostaviti drugim osobama na čuvanje”, poručili su iz PU primorsko-goranske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()