Pijani vozači obaraju rekorde: Prijedorčanin naduvao 5,5 g/kg

Vozač je uhapšen i izrečena mu je kazna od 400 KM, zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 2 mjeseca i 2 kaznena boda

24.10.2022. 11:16
  • Podijeli:
alko-test-ilustracija.jpg

Prijedorska policija privela je tokom vikenda 14 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od čega je 12 vozača na alkotestu "naduvalo" preko 1,5 g/kg. Zabilježen je i jedan neslavan rekord kod vozača kome je u dahu izmjereno nevjerovatnih 5,5 g/kg!

U PU Prijedor navode da su vozači uhapšeni tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena za dva dana vikenda.

"Tokom akcije na području grada Prijedora slobode je lišen i zadržan vozač zbog utvrđenog prisutva alkohola u organizmu u količini od 5,5 g/kg. Istom je uručen prekršajni nalog, u kojem mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, zaštitna mjera-zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 2 mjeseca i 2 kaznena boda", saopšteno je iz PU Prijedor.

Dodaju da je tokom akcije kontrolisano 683 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 117 učesnika.

"Iz saobraćaja je isključeno 92 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Pored toga iz saobraćaja su isključena i 2 vozača koja su odbila da se podvrgnu alkotestiranju, kao i vozač koji je odbio da se podvrgne droga testu.

Lišenjem slobode zadržano je 14 vozača od kojih 12 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i dva zbog odbijanja alkotesta", saopšteno je iz policije.

U PU Prijedor apelujiu na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()