Optužen za brutalne prijetnje: "Đurđevdan će biti krvav!"

Osnovni sud u Kotor Vaorošu potvrdio optužnicu protiv Dragana Plavšića

06.06.2023. 10:07
  • Podijeli:
okruzno-tuzilastvo-banjaluka-foto-d.pozderovic.jpg

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Dragana Plavšića (48) iz Čelinca zbog prijetnji smrću članovima svoje porodice kojima je slao uznemirujuće poruke da će ih isjeći, zapaliti, j...ti!

Plavšiću, koji je višestruki prestupnik, na teret je stavljeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora.

U optužnici se navodi da je djela počinio od 22. aprila do 30. aprila ove godine u Šnjegotini Srednjoj kod Čelinca. Prvo je, kako se navodi, došao do kuće B.B. i B.M. i nakon rasprave im prijetio riječima:
"Ja sam rekao svome ocu da iznese stvari iz kuće njegovog oca, a moga djeda, da ću zapaliti, što sam isto i učinio, zatim isto sam saopštio i svom stricu B.P. nakon čega sam zapalio i pomoćne objekte, a sada to isto kažem i vama da iznesete stvari iz svoje kuće, jer ću i nju zapaliti".

Pet dana nakon svađe Plavšić je preko "Messengera" kontaktirao i sina od B.B. i poslao mu prijeteću poruku sljedeće sadržine:

"Čim te vidim isjeći ću te. J..o ja Nikolu ako te ne isječem". U optužnici se dodaje da ga je zatim pozvao da se sastanu 1. maja ponovo uputivši prijetnju: "Nemoj biti pi.ka da ne dođeš u ponedeljak, da ti pokažem ko ima m..da. P...ice spremi se za bolnice isjeći ću te, je..ću te u ponedeljak pi...ce, isjeći ću te čim te vidim. Pozdravi se sa svima, odbrobijaću i tebe, tako sam odluči. Đurđevdan će biti krvav, samo požuri, je..m ti tatu".

"Upućivanjem navedenih prijetnji optuženi je kod oštećenih izazvao osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, sigurnost i imovinu, s obzirom da im je poznato da se radi o konfliktnoj ličnosti sklonoj napadima na život, tijelo i imovinu, koja je već ostvarila prijetnje upućene djedu i stricu u pogledu paljevine objekata", navodi se u optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Kotor Varošu.

Inače, Plavšić je 2014. godine pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora zbog razbojništva nad svojom punicom koju je, pred svojim tada maloljetnim sinom, napao zajedno sa još jednim počiniocem u septembru 2013. godine. Ženu su pretukli i ukrali joj više od 3.000 KM.

Takođe, u julu 2011. godine je uhapšen nakon što je zapalio kuću svog oca, koja je izgorjela do temelja. I prije toga je osuđivan zbog dva razbojništva zatvorskom i uslovnom kaznom, dok je u Srbiji osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()