Novo hapšenje u akciji "Market": Kontić i Nikolić biće predati Tužilaštvu BiH

Nakon hapšenja državljanina Slovenije Mitje Kontića, uhapšen i Aleksandar Nikolić koji je pod istragama u više predmeta za organizovani kriminal i trgovinu droge

16.03.2023. 11:21
  • Podijeli:
akcija Market 03 foto Tuzilastvo BiH-63f350e812254.webp Foto: Tužilaštvo BiH

Državljanin Slovenije Mitja Kontić i Aleksandar Nikolić iz Sarajeva, koji su uhapšeni u nastavku akcije "Market" danas će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH zbog sumnje da su trgovali drogom.

Kako navode u MUP-u RS oni se terete da su u više navrata izvršili primopredaju droge na području Istočnog Sarajeva. Kontić se tereti da je drogu nabavljao i donosio, a Nikolić da je ju od njega preuzimao radi dalje prodaje.

"Istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS pod nadzorom Tužilaštva BiH uhapsili su M.K. i A.N. u okviru planskie operativne aktivnosti na pronaženju novih dokaza u vezi razotkrivanja i pronalaženje drugih nepoznatih članova organizovane kriminalne grupe koja je pod istragom u operativnoj akciji "Market" zbog izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal i neovlašteni promet drogom", saopštio je MUP RS.

Dodaju da su po naredbi Suda BiH izvršeni pretresi na više lokacija, pri čemu je oduzeta manja količina kokaina, veći iznos novca, dva pištolja, više mobilnih telefona, dijelovi policijske opreme. Oduzeta su i dva automobila koja su korištena prilikom izvršenja navedenih krivičnih djela od čega jedan automobil ima ugrađeni specijalni bunker za ilegalni prevoz robe takozvani "štek".

"M.K. se stavlja na teret da je u više navrata u BiH, preko graničnih prelaza prevezao veću količinu opojne droge, između ostalog i jedan kilogram kokaina, koji je oduzet Banjaluci prilikom realizacije operativne akcije "Market". A.N. se stavlja na teret da je, uz prethodni dogovor i organizaciju, u više navrata na području Istočnog Sarajeva od lica M.K. preuzimao veće količine opojne droge koju je dalje neovlašteno stavljao u prome", saopštio je MUP RS.

Podsjetimo Mitja Kontić, koji je izbjegao hapšenje u akciji "Market", uhapšen je nakon što je policija utvrdila da je 14. marta ušao na teritoriju BiH. Odvezao se do Sarajeva gdje je i uhapšen, a u pretresu njegovog vozila pronađen je "štek" u kojem se nalazilo 18.000 evra, pištolj i manja količina kokaina.

U akciji "Market" ranije su uhapšeni Slaven Radinković, Jovan Šuman, Igor Zarić, Damjan Tepić, te Boris Grujić, dok je Kontić bio van granica BiH. Akcija je sprovedena u februaru kada je policija otkrila dogovorenu primopredaju kokaina, u kojoj su učestvovali osumnjičeni. Prema saznanjima iz istrage Radniković i Šuman su nabavili kokain, dok su Tepić, Zarić i Lapčević bili kupci. Noć prije akcije su iznajmili stan u jednog zgradi u Banjaluci, gdje je dogovorena primopredaja. Nakon hapšenja svi su, odlukom Suda BiH, pritvoreni izuzev Grujića koji je pušten na slobodu.

Uhapšeni Aleksandar Nikolić je pod istragom i u okviru predmeta "Storidž", "Transporter", "Staza", kao i akciji u kojoj su nedavno uhapšeni bivši i aktuelni inspektori MUP-a RS. Radi se o akcijama koje su mahom rađene na osnovu podataka dobijenih dešifrovanjem aplikacija Sky i Anom. U svim predmetima Nikolić je osumnjičen za učešće u trgovini većih količina droge.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()